Hva er prognosen for alvorlig KOLS?
Hva er prognosen for alvorlig KOLS?

Video: Hva er prognosen for alvorlig KOLS?

Video: Hva er prognosen for alvorlig KOLS?
Video: COPD Prognosis 2024, Juli
Anonim

5-års forventet levealder for personer med KOLS varierer fra 40 % til 70 %, avhengig av sykdom alvorlighetsgrad . Det betyr at 5 år etter diagnosen vil 40 til 70 av 100 mennesker være i live. Til alvorlig KOLS , 2-åringen overlevelse satsen er bare 50%.

Hva er forventet levetid for noen med KOL her?

Nåværende røykere med stadium 1 KOLS ha en forventet levealder på 14,0 år, eller 0,3 år lavere. Røykere med trinn 2 KOLS ha en forventet levealder på 12,1 år, eller 2,2 år lavere. De med trinn 3 eller 4 KOLS ha en forventet levealder på 8,5 år, eller 5,8 år lavere.

Spørsmålet er deretter: er KOL alltid dødelig? Kronisk obstruktiv lungesykdom ( KOLS ) refererer til en samling av lungesykdommer som kan føre til blokkerte luftveier. For de som lever med KOLS , hvert åndedrag kan være vanskelig. Folk med KOLS kan være i fare for alvorlige komplikasjoner som ikke bare kan sette helsen deres i fare, men også være fatal.

Vet du også at KOL anses som en terminal sykdom?

KOLS er terminal . Folk med KOLS som ikke dør av en annen tilstand, vil vanligvis dø av KOLS . Fram til 2011, Global Initiative for Obstructive Lung Sykdom vurdert alvorlighetsgraden og fasen av KOLS bruker kun tvunget ekspirasjonsvolum på 1 sekund (FEV1).

Kan jeg leve 20 år med KOLS?

Det rapporterer American Lung Association KOLS er den tredje ledende dødsårsaken i USA, men som en kronisk, progressiv sykdom er de fleste pasienter vil leve med sykdommen for mange år . Sykdommen er ikke helbredelig, men det er mulig å oppnå en viss grad av normalitet til tross for utfordringene.

Anbefalt: