Hva betyr antisosial atferd?
Hva betyr antisosial atferd?

Video: Hva betyr antisosial atferd?

Video: Hva betyr antisosial atferd?
Video: Hva kjennetegner en moderne selger og bedrift i 2018? 2024, Juli
Anonim

Anti - sosial atferd er handlinger som skader eller mangler hensyn til andres ve og vel. Det har også blitt definert som enhver form for oppførsel som bryter med en annen persons grunnleggende rettigheter oppførsel som anses å være forstyrrende for andre i samfunnet.

Ganske enkelt, hva er noen eksempler på antisosial atferd?

Eksempler på antisosial atferd kan omfatte plagsomme, bølle eller hensynsløse naboer; hærverk, graffiti og flyplassering; gatedrikk og hensynsløs eller upassende bruk av kjøretøyer.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom antisosial atferd og kriminell atferd? Anti - sosial atferd (ASB) er ikke noe som eksisterer som et lovbrudd i seg selv. Det er definert som oppførsel som forårsaker eller sannsynligvis vil forårsake trakasseringsalarm og eller nød for andre. Forbrytelse gjør noe som er forbudt ved lov.

Deretter er spørsmålet hvorfor oppstår antisosial atferd?

Årsaker til antisosialt atferd kan være biologisk eller genetisk, eller de kan være miljømessige. Biologiske årsaker kan innebære nevrologiske mangler, hjerneskade eller mangel på oksygen til hjernen i utero eller fødsel.

Hva er antisosial atferd i psykologi?

Definisjon. Antisosial atferd er forstyrrende handlinger preget av skjult og åpenlyst fiendtlighet og forsettlig aggresjon mot andre. Hvis dette ikke er merket av for disse tvangsmidlene oppførsel mønstre vil vedvare og eskalere i alvorlighetsgrad over tid, og bli en kronisk atferdsforstyrrelse.

Anbefalt: