Hva oppdager kløe via bradykinin?
Hva oppdager kløe via bradykinin?

Video: Hva oppdager kløe via bradykinin?

Video: Hva oppdager kløe via bradykinin?
Video: Expedition Defender X Lake Baikal by drone 2024, Juli
Anonim

MrgX2-reseptorer er G-proteinkoblede reseptorer som uttrykkes i humane mastceller og flere andre MrgX2-agonister (inkludert SP) fremkaller histaminfrigjøring [77]. SP fremkaller også skrapeatferd hos mus, men i motsetning til mennesker er den klø hemmes ikke av histaminreseptorantagonister [78, 79].

Bare så, hva forårsaker følelsen av kløe?

An klø , også kjent som kløe , er en general følelse som skyldes irritasjon av hudceller eller nerveceller assosiert med huden. Selv om det kan være en plage, kløe fungerer som en viktig sensorisk og selvbeskyttende mekanisme, i likhet med annen hud sensasjoner som berøring, smerte, vibrasjon, kulde og varme.

Man kan også spørre, hva er nevropatisk kløe? Betraktet fysiologisk, nevropatisk kløe er en patologisk form for klø der stimulus-responskurven som styrer normal sansning har blitt forvrengt og klø følelsen er ute av proporsjoner eller til og med helt uavhengig av noen pruritogene stimuli.

Spørsmålet er også, hvilke reseptorer som forårsaker kløe?

Forskerne fant to familier av reseptorer på nerveceller som mottar signaler fra keratinocytter: TRP reseptorer formidle smerte og klø , og Mrgpr reseptorer formidle histaminuavhengig klø.

Hva er en kløe og hvorfor lindrer riper det?

Chen visste det skrape så ut til lindre kløe ved å få nerveceller i ryggmargen til å overføre smertesignaler til hjernen i stedet for klø signaler. I en påfølgende artikkel publisert i tidsskriftet Neuron, viste Chen og hans medforfattere at når mus ripe , produserer hjernen neurotransmitteren serotonin.

Anbefalt: