Hva er tannavtrykksmaterialer?
Hva er tannavtrykksmaterialer?

Video: Hva er tannavtrykksmaterialer?

Video: Hva er tannavtrykksmaterialer?
Video: Reidar hos tannlegen 2024, Juli
Anonim

Visningsmaterialer brukes i tannbehandling å registrere detaljene i intraorale strukturer for å fremstille en reproduksjon av tenner og bløtvev for konstruksjon av tannlege proteser.

Med tanke på dette, hvilket materiale brukes til tannimpresjoner?

Alginat er et elastisk, irreversibelt hydrokolloid inntrykksmateriale . Irreversibel hydrokolloid inntrykk utgjør en uatskillelig del av indirekte restaureringer. Alginat er en av de hyppigste brukte tannmaterialer ; og alginat inntrykk er en enkel, kostnadseffektiv og uunnværlig del av tannlege øve på.

Man kan også spørre, hva er de 3 typene tannavtrykk? Det er tre hovedtyper av tannimpresjoner - foreløpig, endelig og bittregistrering.

  • Foreløpige inntrykk er nøyaktige gjengivelser av pasientens munn.
  • Endelige inntrykk har de nøyaktige detaljene om tannstrukturene og deres omkringliggende vev.

Deretter kan man også spørre, hva er det beste tanntrykksmaterialet?

Den foretrukne elastomeren inntrykk materialer på markedet er polyvinylsiloksaner (PVS) og polyetere (PE). Polyetere er kjent for sine hydrofile egenskaper og god flytbarhet. Polyvinylsiloksaner, derimot, er kjent for sin utmerkede elastisitet, høye rivestyrke og stabilitet.

Hva kalles et vanlig inntrykksmateriale?

Det sies at en første inntrykk er alt, og dette gjelder spesielt innen odontologi. Denne artikkelen vil diskutere de 3 mest felles klassifiseringer av inntrykksmaterialer : polyeter (PE), vinylpolysiloksan (VPS) og en hybrid materiale som heter vinylpolyeter siloksan (VPES).

Anbefalt: