I hvilken alder anbefales zostavax?
I hvilken alder anbefales zostavax?

Video: I hvilken alder anbefales zostavax?

Video: I hvilken alder anbefales zostavax?
Video: Закладка яиц в инкубатор 2024, Juli
Anonim

Zostavax er godkjent av FDA for mennesker alder 50 år og eldre. CDC gjør det imidlertid ikke anbefale rutinemessig bruk av denne vaksinen hos mennesker alder 50 til 59 år.

I hvilken alder anbefales Shingrix da?

50 og eldre

For det andre, hvor ofte skal Zostavax gis? CDC har imidlertid ingen anbefaling for rutinemessig bruk av Zostavax hos mennesker 50 til 59 år. Beskyttelse mot dette helvetesild vaksine varer i ca. 5 år, så voksne som er vaksinert før de er 60 år, er kanskje ikke beskyttet senere i livet når risikoen for helvetesild og dens komplikasjoner er størst.

Også å vite er, hvilken alder gis zoster -vaksine?

Selv om Zostavax er godkjent for personer over 50 år, anbefaler Centers for Disease Control and Prevention at Zostavax gis kl. alder 60 , når risikoen for helvetesild og dens komplikasjoner er høyest. Studier tyder på at beskyttelse mot helvetesild med Shingrix kan strekke seg utover fem år.

Kan du få helvetesild vaksine før du er 60 år?

FDA har godkjent vaksine for bruk hos personer i alderen ≧ 50 år. Man kan få helvetesild til enhver alder , selv i barndommen. Siden risikoen for postherpetisk nevralgi (PHN) øker med alder , bestemte ACIP at det var best å vente til 60 år før gir den vaksine.

Anbefalt: