Når bør aspirin anbefales?
Når bør aspirin anbefales?

Video: Når bør aspirin anbefales?

Video: Når bør aspirin anbefales?
Video: Вашему саду это понравится! Натуральный аспирин из коры белой ивы 2024, Juli
Anonim

U. S. Preventive Services Task Force anbefaler daglig aspirinbehandling hvis du er i alderen 50 til 59 år, du ikke har økt blødningsrisiko, og du har økt risiko for hjerteinfarkt eller slag på 10 prosent eller mer i løpet av de neste 10 årene.

Når det gjelder dette, når bør du begynne å ta aspirin?

USPSTF anbefaler voksne i 50 -årene start lav dose aspirin hvis de har en 10% eller høyere 10-års kardiovaskulær sykdom (CVD) risiko, ikke har blødningsrisikofaktorer og er villige til å ta aspirin i minst 10 år.

Spørsmålet er deretter, er aspirin fortsatt anbefalt? - Bare visse 40- til 70-åringer som ikke allerede har hjertesykdom, har en høy nok risiko for å garantere 75 til 100 milligram aspirin daglig, og det er opp til en lege å avgjøre. Ingenting har endret seg for overlevende av hjerteinfarkt: Aspirin fortsatt er anbefalt for dem.

På samme måte blir det spurt, når bør du ta aspirin morgen eller kveld?

Daglig aspirin er en av de vanligste behandlingene for pasienter som tidligere har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag fordi det hjelper med å tynne blodet og redusere risikoen for blodpropp. Imidlertid fant en fersk studie det aspirin kan være mest effektivt når det tas kl natt , heller enn i morgen.

Er 81mg aspirin fortsatt anbefalt?

U. S. Preventive Services Task Force, et uavhengig panel av nasjonale eksperter innen sykdomsforebygging, anbefaler en lavdose aspirin diett for voksne 50 til 59 hvis ti års risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom er mer enn 10 prosent. Så det er ikke mye å vinne på å ta aspirin , sa Michos.

Anbefalt: