Er Pots sykdom dødelig?
Er Pots sykdom dødelig?

Video: Er Pots sykdom dødelig?

Video: Er Pots sykdom dødelig?
Video: POTS - kort om trening og rehabiliteringstiltak 2024, Juli
Anonim

Tuberkulose kan forebygges, og hvis den pådras og oppdages tidlig, kan den generelt behandles. TB påvirker først og fremst lungene, men i noen tilfeller kan den spre seg til andre deler av kroppen. En vanlig form for ryggmargs -TB er kjent som Pott's sykdom.

Dessuten kan du dø av Pots sykdom?

Platen dør og kollapser, noe som fører til en innsnevring av ryggvirvlene, eventuell ryggvirvelkollaps og ryggmargsskade. Hvis ubehandlet, spinal TB kan føre til alvorlige deformiteter, nerveskader og til og med lammelse.

For det andre, hvordan behandles Potts sykdom? Medisinering Oppsummering Isoniazid og rifampin bør administreres under hele behandlingsforløpet. Ytterligere legemidler administreres i løpet av de to første månedene av behandlingen og er vanligvis valgt blant de første linjemedisinene, for eksempel pyrazinamid, ethambutol og streptomycin.

Med tanke på dette, er Potts sykdom smittsom?

Selv om tuberkulose er smittsom , det er ikke lett å fange. Du er mye mer sannsynlig å få tuberkulose fra noen du bor sammen med eller jobber med enn fra en fremmed. De fleste mennesker med aktiv TB som har hatt passende medikamentell behandling i minst to uker, er ikke lenger smittsom.

Hvordan spres Pots sykdom?

Det formelle navnet på sykdom er tuberkuløs spondylitt. Pott's sykdom resultater fra hematogen spre tuberkulose fra andre steder, ofte lungene. Infeksjonen da sprer seg fra to tilstøtende ryggvirvler inn i det tilstøtende mellomrommet mellom plater.

Anbefalt: