Kan ITP kureres hos hunder?
Kan ITP kureres hos hunder?

Video: Kan ITP kureres hos hunder?

Video: Kan ITP kureres hos hunder?
Video: Hvordan undgår du tørre trædepuder og hundepote hos hunder? 2024, Juni
Anonim

ITP er en ansett som en behandles tilstand. Aggressiv medisinsk behandling er imidlertid nødvendig for å hjelpe hunder med ITP og mange krever sykehusinnleggelse. Immunresponsen mot blodplatene må kontrolleres med immundempende medikamenter. Anemi behandles ofte med blodtransfusjonsterapi.

Tilsvarende, hvordan behandler du ITP hos hunder?

Bærebjelken i behandling til ITP er immunsuppressiv kortikosteroidbehandling, vanligvis gitt som prednison fra 2 mg/kg/dag (eller 30 mg/m2 for større raser hunder ). Denne dosen reduseres gradvis når blodplatetallet er tilbake til det normale, vanligvis med dosereduksjoner på 25% annenhver til fjerde uke.

Ved siden av ovenfor er trombocytopeni hos hunder dødelig? Trombocytopeni hos hunder Trombocytopeni er en medisinsk tilstand hvor blodplater blir for lave hos dyr. Blodplater produseres i benmargen og frigjøres deretter til blodstrømmen. Behandlingsalternativer eksisterer, og med mindre årsaken til tilstanden er alvorlig, er prognosen for hund er positiv.

Hva forårsaker ITP hos hunder i denne forbindelse?

ITP er forårsaket ved et autoimmun angrep mot hundens egne blodplater, og vanligvis initialen årsaken av dette er ukjent. Det kan være et primært problem eller et sekundært problem, utløst av andre sykdommer. Noen medikamentelle behandlinger, spesielt antibiotika og antiinflammatoriske legemidler, kan årsaken trombocytopeni.

Hvor lang tid tar det før blodplater regenereres hos hunder?

Redusert blodplater produksjon: Blodplater produseres av megakaryocytter i beinmargen og er faktisk fragmenter av megakaryocyttcytoplasma. Normal levetid på blodplater i hunder (og antagelig andre arter) er rundt 5-7 dager (Tanaka et al 2002).

Anbefalt: