Hvordan er lever og galleblære koblet til tolvfingertarmen?
Hvordan er lever og galleblære koblet til tolvfingertarmen?

Video: Hvordan er lever og galleblære koblet til tolvfingertarmen?

Video: Hvordan er lever og galleblære koblet til tolvfingertarmen?
Video: Digestive System: Pancreas Liver & Gallbladder 2024, Juni
Anonim

Hvordan er lever og galleblære koblet til tolvfingertarmen ? Fra lever , galle renner ut via høyre og venstre lever kanaler for å gjøre det felles lever kanal; dette går sammen med den cystiske kanalen som kommer av galleblære å lage felles gallegang.

På samme måte kan du spørre, hvordan er leveren og galleblæren koblet til hverandre og til tolvfingertarmen?

Plassert i øvre høyre del av magen, den lever og galleblære er forbundet med kanaler kjent som galdeveien, som renner ut i det første segmentet av tynntarmen ( tolvfingertarmen ).

Videre, hvor kommer galle inn i tolvfingertarmen? Pankreaskanalen og den vanlige galle kanal gå inn i tolvfingertarmen ved hepatopankreatisk ampulla som forbinder leveren og galleblæren.

Rett og slett, hva er koblet til tolvfingertarmen?

De tolvfingertarmen går foran jejunum og ileum og er den korteste delen av tynntarmen. Hos mennesker er tolvfingertarmen er et hult leddrør som er omtrent 25–38 cm (10–15 tommer) langt kobler til magen til jejunum. Den begynner med tolvfingertarmen og ender ved den suspensjonelle muskelen til tolvfingertarmen.

Hva frakter bukspyttkjerteljuice til tolvfingertarmen?

De bukspyttkjertelen kanal bærer de bukspyttkjerteljuice med inaktive fordøyelsesenzymer fra bukspyttkjertelen inn i det tolvfingertarmen , den første delen av tynntarmen.

Anbefalt: