Er galleblæren viktig?
Er galleblæren viktig?

Video: Er galleblæren viktig?

Video: Er galleblæren viktig?
Video: What does the gallbladder do? ( Gallbladder functions ) 2024, Juni
Anonim

De galleblære er et lite, pæreformet, muskuløst organ plassert bak og festet til leveren. Det er et viktig organ som lar oss spise og fordøye større måltider. Galle er en fordøyelsesvæske som går fra galleblære gjennom gallegangene inn i tynntarmen.

Dessuten, trengs galleblæren?

De galleblære er et lite, poselignende organ i øvre høyre del av magen. Den lagrer galle, en væske produsert av leveren som hjelper til med å bryte ned fet mat. Du trenger ikke a galleblære , så kirurgi for å fjerne det anbefales ofte hvis du utvikler problemer med det.

Ved siden av ovenfor, hva er tegn på at galleblæren din ikke fungerer? Kvalme eller oppkast Kvalme og oppkast er vanlig symptomer av alle typer problemer med galleblæren . Imidlertid bare kronisk galleblære sykdom kan forårsake fordøyelse problemer , slik som sur refluks og gass.

Videre, hvilket system er galleblæren?

Galleblæren er et lite organ som lagrer galle. Det er festet til fordøyelsessystemet av et system med hule kanaler som kalles biliærtreet. Galleblæren sitter i en fordypning under høyre lapp lever.

Hvorfor er ikke galleblæren viktig?

Uten en galleblære , det er Nei sted for galle å samle. I stedet frigjør leveren din galle rett inn i tynntarmen. Dette gjør at du fortsatt kan fordøye de fleste matvarer. Imidlertid blir store mengder fet, fet eller fiberrik mat vanskeligere å fordøye.

Anbefalt: