Hva brukes fase av endringsmodellen til?
Hva brukes fase av endringsmodellen til?

Video: Hva brukes fase av endringsmodellen til?

Video: Hva brukes fase av endringsmodellen til?
Video: Hva kan design brukes til? 2024, Juli
Anonim

TTM antar at enkeltpersoner beveger seg gjennom seks stadier av endring : prekontemplasjon, kontemplasjon, forberedelse, handling, vedlikehold og avslutning. Oppsigelse var ikke en del av originalen modell og er sjeldnere brukt i anvendelse av stadier av endring for helserelatert atferd.

Med tanke på dette, hva er de fem stadiene av endringen?

Prochaska har funnet ut at mennesker som har lykkes positivt endring i deres liv går gjennom fem spesifikk stadier : prekontemplasjon, kontemplasjon, forberedelse, handling og vedlikehold. Forkontemplasjon er scene som det ikke er noen intensjon om endring oppførsel i overskuelig fremtid.

For det andre, hva er endringsstadiene i motiverende intervjuer? Scene 1: Den tidligste scene et individ kan falle inn i er forkontemplasjonen Scene . Noen individer kan ha forsøkt å utvikle en plan for endring , men i dette scene , de har ikke iverksatt noen formelle tiltak. Fase 4 : I handlingen Scene , personen er aktivt involvert i å endre atferden sin.

Er endringsmodellene ved siden av ovenfor effektive?

De Stadier av endringsmodell har blitt funnet å være en effektive hjelp til å forstå hvordan mennesker går gjennom a endring i oppførsel. I dette modell , endring skjer gradvis og tilbakefall er en uunngåelig del av prosessen med å gjøre en livslang endring.

Hva er de 6 endringstrinnene?

TTM antar at individer beveger seg gjennom seks endringsstadier: forkontemplasjon, ettertanke , forberedelse, handling , vedlikehold , og oppsigelse. Oppsigelse var ikke en del av den opprinnelige modellen og brukes sjeldnere i anvendelse av stadier av endring for helserelatert atferd.

Anbefalt: