Hva gjør Arytenoid -muskelen?
Hva gjør Arytenoid -muskelen?

Video: Hva gjør Arytenoid -muskelen?

Video: Hva gjør Arytenoid -muskelen?
Video: cartilages of larynx(explained)/trick to memorize the names of cartilages 2024, Juni
Anonim

Det tverrgående arytenoid er en adduktor for vokalfoldet og spiller dermed en viktig rolle i fonering. Sammen med de laterale cricoarytenoids, skrå arytenoids og aryepiglottic muskler , dette muskel fungerer som en lukkemuskel for larynxinntaket, og hindrer mat eller væske i å komme inn i nedre luftveier.

Deretter kan man også spørre, hva gjør Vocalis -muskelen?

Funksjon. De vokalis muskel gjør små justeringer av spenningen i vokalbåndene. I likhet med et gummibånd, tynner også forlengelsen av vokalfoldene dem, mens forkortelsen av vokalfoldene "tykner" dem.

På samme måte, hvilke viktige muskler fester seg til arytenoidbruskene? De bakre cricoarytenoid muskler er sammenkoblede muskler som stammer fra den sentrale ryggen på baksiden av cricoid brusk for å sette inn i muskelprosessen til arytenoid brusk. De er de viktigste bortførerne av vokalfoldene.

Hvilke muskler styrer stemmebåndene derav?

De indre laryngealmusklene er ansvarlige for å kontrollere lydproduksjonen. Cricothyroid muskel forlenge og spenne stemmebåndene. Bakre cricoarytenoid muskler bortføre og utvendig rotere arytenoid brusk , noe som resulterer i bortførte stemmebånd.

Hvilken muskel åpner glottis?

Den er stengt av lateral krikoarytenoid muskler og arytenoid muskel . Den åpnes av bakre cricoarytenoid muskler.

Anbefalt: