Er virus i live?
Er virus i live?

Video: Er virus i live?

Video: Er virus i live?
Video: Проверка на вирусы компьютера программой ESET SysRescue Live без установки 2024, Juli
Anonim

Virus er ikke levende ting. Virus er kompliserte samlinger av molekyler, inkludert proteiner, nukleinsyrer, lipider og karbohydrater, men på egen hånd kan de ikke gjøre noe til de kommer inn i en levende celle. Uten celler, virus ville ikke kunne formere seg. Derfor, virus er ikke levende ting.

Vet også, er virus liv?

Virus regnes av noen som en liv form, fordi de bærer genetisk materiale, reproduserer og utvikler seg gjennom naturlig utvalg, men mangler nøkkelegenskaper (som cellestruktur) som generelt anses som nødvendige for å regne som liv.

vokser virus? Virus kan ikke spise mat eller vokse på egen hånd, men de kan gjøre mer av seg selv hvis de lever inne i cellene til andre organismer, kalt "verter". De virus angripe disse vertscellene og gjøre mer ut av seg selv.

Er det levende virus som debatteres?

Grunnleggende for argumentet om at virus er ikke i live er antydningen om at metabolisme og selvopprettholdende replikering er nøkkeldefinisjoner av liv. Virus er bemerkelsesverdige å replikere uten cellens metabolske maskineri. Noorganisme er imidlertid helt selvbærende-livet er absolutt avhengig av hverandre.

Er virus karbonbaserte?

Virus kan bestå av samme grunnleggende karbon - basert kjemi som alle andre levende ting på denne planeten, men de kan bare fungere ved å kapre cellemaskineriet til andre organismer.

Anbefalt: