Er virus i live essay?
Er virus i live essay?

Video: Er virus i live essay?

Video: Er virus i live essay?
Video: Impact of COVID 19 on human life|essay writing|write an essay on Impact of Coronavirus on human life 2024, Juni
Anonim

De fleste biologer sier nei. Virus er ikke laget av celler, de kan ikke holde seg i en stabil tilstand, de vokser ikke, og de kan ikke lage sin egen energi. Selv om de definitivt replikerer og tilpasser seg miljøet, virus er mer som androider enn ekte bor organismer.

Med tanke på dette, er virus livsformer?

Selv om de har gener, har de ikke en cellulær struktur, som ofte blir sett på som den grunnleggende enheten i livet. Virus ikke har egen metabolisme, og krever en vertscelle for å lage nye produkter.

Spørsmålet er deretter, er virus viktige? De betydning av en virus skyldes ikke virus seg selv, men til vertene de infiserer og påvirker, og mange virus er viktig fordi de forårsaker sykdommer hos mennesker, dyr eller avlinger.

er et virus levende eller ikke-levende forklare hvordan du vet?

Først sett på som giftstoffer, så som livsformer, deretter biologiske kjemikalier, virus i dag er tenkt som å være i et grått område mellom bor og ikke-levende : de kan ikke replikere på egen hånd, men kan virkelig gjøre det bor celler og kan også påvirke de oppførselen til vertene deres sterkt.

Dør virus?

Mest virus infeksjoner resulterer til slutt i at vertscellen dør. Et av resultatene av apoptose er ødeleggelse av det skadede DNAet av cellen selv. Noen virus har mekanismer for å begrense apoptose slik at vertscellen gjør ikke dø før avkom virus har blitt produsert; HIV, for eksempel, gjør dette.

Anbefalt: