Hvilken ledd krysser extensor digitorum?
Hvilken ledd krysser extensor digitorum?

Video: Hvilken ledd krysser extensor digitorum?

Video: Hvilken ledd krysser extensor digitorum?
Video: EXTENSOR DIGITORUM BREVIS (EDB) 2024, Juli
Anonim

De extensor digitorum communis utvider phalanges, deretter håndleddet og til slutt albuen. Det har en tendens til å skille fingrene når det strekker dem. I fingrene, den extensor digitorum virker hovedsakelig på de proksimale phalanges, og virker for å utvide metacarpophalangeal ledd.

Tilsvarende, hva gjør extensor digitorum communis?

De extensor digitorum muskler (også kalt extensor digitorum communis ”) er en av nøkkelmusklene på baksiden av underarmen. De extensor digitorum muskler hjelper i bevegelsene til håndleddene og albuene. Det gir også forlengelse for fingre 2 til 5, så vel som for hånd og håndledd.

Hvilken handling utfører extensor digitorum på samme måte? Hoved handlinger av extensor digitorum longus er å forlenge tærne (bøye dem oppover) og å dorsiflektere foten og ankelen (bøye foten og ankelen oppover). Begge disse bevegelsene er svært viktige under gange, jogging og løping.

Hva er innsettingen av extensor digitorum herav?

De extensor digitorum synker vertikalt og når den dorsal overflaten av hånden hvor den deler seg i fire sener. Senene til extensor digitorum innsats ved basene til de mellomliggende og distale falangene til den andre til femte fingeren.

Hvordan styrker du extensor digitorum?

Rull på hælen og løft tærne så høyt som mulig, behold posisjonen i 3 sekunder og senk deretter sakte tærne med trening benet ned til det er mot vippebrettet. (Figur b.) Gjenta 15 repetisjoner for 3 sett med korte pauser mellom settene.

Anbefalt: