Hvordan fester celler seg til hverandre?
Hvordan fester celler seg til hverandre?

Video: Hvordan fester celler seg til hverandre?

Video: Hvordan fester celler seg til hverandre?
Video: Your Cells Send Trillions of Messages Every Second, Here’s How 2024, Juli
Anonim

Celle vedheft er prosessen der celler samhandle og feste til naboen celler gjennom spesialiserte molekyler av celle flate. Celler vedheft skjer fra samspillet mellom celle -adhesjonsmolekyler (CAM), transmembrane proteiner lokalisert på celle flate.

Hvordan er cellene knyttet til hverandre?

Cellene er festet til hverandre av celle - celle vedheft, som bærer det meste av de mekaniske påkjenninger. For dette formålet, sterke intracellulære proteinfilamenter (komponenter av de cytoskjelett) kryss de cytoplasma av Hver epitelial celle og feste til spesialiserte veikryss i de plasmamembran.

For det andre, hva holder cellene sammen i leveren? Hepatocyttene i hvert ark samhandler med hverandre via celle overflatemolekyler kalt cadheriner. Cadheriner tilstede på overflaten a levercelle bind fortrinnsvis til lignende cadheriner som er tilstede på overflaten av en tilstøtende levercelle . De lever inneholder mange blodårer, som er foret med endotel celler.

Med tanke på dette, hvordan holder hudceller seg sammen?

De sterke mekaniske festene -- "limet" -- som holder sammen de celler av hud og det andre epitelvevet i kroppen er adherens-forbindelsene.

Hva holder menneskelige celler sammen?

Laminin er et protein som er en del av den ekstracellulære matrisen i mennesker og dyr. Laminin og andre ECM -proteiner "limer" i hovedsak celler (som de som fôrer magen og tarmene) til et fundament av bindevev. Dette holder de celler på plass og lar dem fungere skikkelig.

Anbefalt: