Innholdsfortegnelse:

Hva er en dorsal ganglion cyste?
Hva er en dorsal ganglion cyste?

Video: Hva er en dorsal ganglion cyste?

Video: Hva er en dorsal ganglion cyste?
Video: Why dorsal ganglion cysts are painful - MRI tips and tricks for ganglion cysts 2024, Juni
Anonim

Ganglion cyster er godartede bløtvevssvulster som oftest forekommer i håndledd , men som kan forekomme i en hvilken som helst ledd. Denne pedikelen stammer vanligvis ikke bare fra det scapholunate ligamentet, 2 men kan også oppstå fra en rekke andre nettsteder over dorsal aspekt av håndledd kapsel.

Med tanke på dette, hva er den beste behandlingen for en ganglioncyste?

Hjemmebehandling av ganglioncyste

  • Over-the-counter medisiner som acetaminophen (Tylenol), naproxen (Aleve, Naprosyn) eller ibuprofen (Advil, Motrin) kan lindre smerte.
  • Regelmessig bruk av varme kompresser kan øke blodsirkulasjonen og fremme væskedrenering.
  • Unngå repeterende håndledds- og håndbevegelser kan lindre ubehag.

Dessuten, hvordan beskriver du en ganglioncyste? Ganglion cyster er ikke -cancerøse klumper som oftest utvikler seg langs sener eller ledd i håndleddene eller hendene. De kan også forekomme i ankler og føtter. Ganglion cyster er vanligvis runde eller ovale og er fylt med en geléaktig væske.

Videre, går ganglioncyster over av seg selv?

Årsaken er ukjent, men det antas at små rifter i senemembranen eller leddkapsel gjør at innholdet kan presse ut. I mange tilfeller, ganglioncyster forsvinner av dem selv uten behov for medisinsk behandling.

Er ganglioncyster farlige?

Ganglioncyster er den vanligste massen eller klumpen i hånden. De er ikke kreft og er i de fleste tilfeller ufarlige. De forekommer på forskjellige steder, men utvikler seg oftest på baksiden av håndleddet. Disse væskefylte cyster kan raskt vises, forsvinne og endre størrelse.

Anbefalt: