Hva er helsefremmende modell?
Hva er helsefremmende modell?

Video: Hva er helsefremmende modell?

Video: Hva er helsefremmende modell?
Video: Idébanken: Helsefremmende arbeidsplasser 2024, Juli
Anonim

De helsefremmende modell beskriver den flerdimensjonale naturen til mennesker når de interagerer i miljøet for å forfølge Helse . Penders modell fokuserer på tre områder: individuelle egenskaper og erfaringer, atferdsspesifikke erkjennelser og påvirkning og atferdsutfall.

Hva er derfor helsefremmende teori?

Teori av Helsefremmende De teori bak HPM er at du har personlige erfaringer som påvirker handlingene dine. Det er tre hovedfokus for HPM: individuelle erfaringer, atferdsspesifikk kunnskap og påvirkning, og atferdsutfall.

hva er de ulike helsefremmende modellene? Utvalgte teorier og modeller som brukes til helsefremmende og sykdomsforebyggende programmer inkluderer:

  • Økologiske modeller.
  • The Health Believe Model.
  • Stadier av endringsmodell (transteoretisk modell)
  • Sosial kognitiv teori.
  • Theory of Reasoned Action/Planned Behaviour.

Også å vite, hva er Pender helsefremmende modell?

De Helsefremmende modell ble designet av Nola J. Pender å være en "komplementær motstykke til modeller av Helse beskyttelse." Den definerer Helse som en positiv dynamisk tilstand i stedet for bare fravær av sykdom. Helsefremmende er rettet mot å øke pasientens nivå av velvære.

Hva er helsehandlingsmodellen?

De helsehandling prosesstilnærming (HAPA) er en psykologisk teori om Helse atferdsendring, utviklet av Ralf Schwarzer, professor i psykologi ved Free University of Berlin, Tyskland. De modell understreker den spesielle rollen til opplevd self-efficacy på ulike stadier av Helse atferdsendring.

Anbefalt: