Hva er den overlegne oliven?
Hva er den overlegne oliven?

Video: Hva er den overlegne oliven?

Video: Hva er den overlegne oliven?
Video: Superior Olivary Complex: Central Auditory Pathway 2024, Juli
Anonim

De overlegen olivenkompleks (SOC) eller overlegen oliven er en samling av hjernestammekjerner som fungerer i flere aspekter av hørsel og er en viktig komponent i de stigende og synkende hørselsveiene i hørselssystemet.

På samme måte kan du spørre, hva gjør oliven i hjernen?

De oliven består av to deler: Den dårligere olivarkjernen (eller 'kompleks'), som er en del av det olivo-cerebellare systemet og er hovedsakelig involvert i cerebellar motorisk læring og funksjon. Den overordnede oljekjernen, regnet som en del av pons og en del av det auditive systemet, hjelper oppfatningen av lyd.

For det andre, hvor finnes den nedre olivarkjernen? ( Inferior olivarkjerne merket i midten til høyre.) The dårligere olivarkjerne (ION), er en struktur funnet i medulla oblongata under superior olivarkjerne.

Spørsmålet er deretter hva gjør den dårligere oliven?

De dårligere oliven , som gir klatrefibrene til Purkinje-celler i cerebellar cortex, har vært involvert i ulike funksjoner, som for eksempel læring og timing av bevegelser, og sammenligning av tiltenkte bevegelser.

Hva gjør den trapesformede kroppen?

De trapesformet kropp er en del av hørselsveien hvor noen av aksonene som kommer fra cochlea -kjernen avtar, eller krysser over til den andre siden før de reiser videre til den overlegne olivarkjernen. Dette er antas å hjelpe med lokalisering av lyd.

Anbefalt: