Er amyloidose alltid dødelig?
Er amyloidose alltid dødelig?

Video: Er amyloidose alltid dødelig?

Video: Er amyloidose alltid dødelig?
Video: НОЖ как БРИТВА за две минуты! РЕЖЕТ ДАЖЕ ПЛАСТИК! Отличная идея своими руками! 2024, Juni
Anonim

Tilstanden er sjelden (rammer færre enn 4000 mennesker i USA hvert år), men det kan være det fatal . Hvis den underliggende sykdommen behandles, denne formen for amyloidose vil gå bort. Arvelig amyloidose , som går i familier. Denne typen påvirker ofte nerve- og fordøyelsessystemet.

På samme måte kan du spørre, hva er forventet levetid for noen med amyloidose?

I noen typer amyloidose tilgjengelige behandlinger kan til og med føre til fullstendig helbredelse, mens i andre kan det være utvidet symptomfri overlevelse. For tjue år siden forventet levealder av pasienter diagnostisert med amyloidose var vanligvis bare noen få måneder eller år, mens nå er det ofte 10 år eller mer.

Videre, er amyloidose en form for kreft? Amyloidose er en sjelden og alvorlig proteinavleiringssykdom. Det er forårsaket av et unormalt protein kalt amyloid som bygger seg opp i vev eller organer. Systematisk amyloidose er den vanligste. Selv om amyloidose er ikke en type kreft , kan det være assosiert med bestemt blod kreft som myelomatose.

Dessuten, kan amyloidose kureres?

Det er ingen kurere til amyloidose . Legen din vil foreskrive behandlinger for å bremse utviklingen av amyloid protein og behandle symptomene dine. En levertransplantasjon kan behandle sykdommen hvis du har visse typer arvelig amyloidose . Nye terapier kan bremse produksjonen av det unormale proteinet TTR.

Hva er hovedårsaken til amyloidose?

Generelt, amyloidose er forårsaket ved oppbygging av et unormalt protein som kalles amyloid . Amyloid produseres i benmargen din og kan deponeres i ethvert vev eller organ. Det spesifikke årsaken tilstanden din avhenger av typen amyloidose du har.

Anbefalt: