Hva er Kommerell divertikulum?
Hva er Kommerell divertikulum?

Video: Hva er Kommerell divertikulum?

Video: Hva er Kommerell divertikulum?
Video: Hva er en kommuneplan? 2024, Juli
Anonim

Kommerell divertikulum (KD) er en utviklingsavvik i aortabuen karakterisert ved en divertikulum ved den proksimale synkende aorta med venstre eller høyre buekonfigurasjon som gir opphav til en avvikende subklavisk arterie.

Med tanke på dette, hva er aorta divertikulum?

Abstrakt. De aorta divertikel , en stor bule på den mindre krumningen av aorta isthums, er en sporadisk variasjon funnet under thorax aortografi hos pasienter med venstre aorta bue og normal opprinnelse til brachiocephalic arterier.

Vet også hva som forårsaker avvikende høyre subklaviske arterie? De avvikende opprinnelsen til høyre subklaviske arterie er forårsaket ved involusjon av Ikke sant fjerde vaskulærbue og proksimal Ikke sant dorsal aorta og utholdenheten til den syvende intersegmentale arterie stammer fra den proksimale nedadgående thoraxaorta, og danner det unormale forløpet til arterie lusoria [5, 6].

Man kan også spørre, hva betyr Lusoria?

Dysfagi lusoria (eller Bayford-Autenrieth dysfagi) er en unormal tilstand preget av svelgeproblemer forårsaket av en avvikende høyre subklavisk arterie. Det ble oppdaget av David Bayford i 1761 og først rapportert i en artikkel av den samme i 1787.

Hva forårsaker høyre aortabue?

Denne tilstanden er oftest assosiert med medfødte hjertefeil, inkludert tetralogi av Fallot, pulmonal atresi, atrieseptumdefekter, truncus arteriosus, patent ductus arteriosus og Ikke sant - sidet aortabue , og er også ofte forbundet med pulmonal hypertensjon.

Anbefalt: