Hva brukes Aspergillus niger til?
Hva brukes Aspergillus niger til?

Video: Hva brukes Aspergillus niger til?

Video: Hva brukes Aspergillus niger til?
Video: Aspergillus niger explained 2024, Juli
Anonim

Aspergillus niger er en haploid filamentøs sopp som er brukt for avfallshåndtering og biotransformasjoner i tillegg til industrien bruker , slik som produksjon av sitronsyre og ekstracellulære enzymer.

Tilsvarende, er Aspergillus niger skadelig?

Aspergillus niger er mindre sannsynlig å forårsake menneskelig sykdom enn noen annen Aspergillus arter. I ekstremt sjeldne tilfeller kan mennesker bli syke, men dette skyldes en alvorlig lungesykdom, aspergillose , som kan oppstå.

hvordan blir du kvitt Aspergillus niger? Antifungale medisiner. Disse stoffene er standardbehandlingen for invasiv lunge aspergillose . Den mest effektive behandlingen er et nyere soppdrepende middel, vorikonazol (Vfend). Amfotericin B er et annet alternativ. Alle soppdrepende legemidler kan ha alvorlige bivirkninger, inkludert nyre- og leverskade.

Angående dette, hvor kan Aspergillus niger finnes?

Aspergillus niger er allestedsnærværende og vanlig funnet i jord, frø, plantesøppel, plante rhizosfærer, tørket frukt og nøtter. Det er en av de vanligste soppene funnet på mat (1).

Hvordan dyrker du Aspergillus niger?

en) Vekst på vevskulturplater 1) Hell 50 ml enten potetdextroseagar eller Sabourauds dekstroseagar i en 260 ml vevskulturplate og la det stivne. 2) Legg en loop med sporer fra en stock spore løsning i midten av en kultur plate. Inkuber ved 30 til 37 ° C i 5-10 dager med periodisk kontroll.

Anbefalt: