Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er hendene nummen?
Hvorfor er hendene nummen?

Video: Hvorfor er hendene nummen?

Video: Hvorfor er hendene nummen?
Video: Грибов в 2022 Году Будет НЕСЛЫХАННО МНОГО. На Это Указывают Все Приметы... Белые Грибы 2024, Juli
Anonim

Nummenhet i hånden er vanligvis forårsaket av skade, irritasjon eller kompresjon av en av nervene eller en gren av en av nervene i din arm og håndledd. Sykdommer som påvirker de perifere nervene, for eksempel diabetes, kan også forårsake nummenhet , selv om det med diabetes vanligvis oppstår lignende symptomer først i din føtter.

I denne forbindelse, hva betyr det når du har nummenhet og prikking i hendene?

Mange ting kan årsaken nummenhet og prikking , inkludert å sitte med din bena i kors eller sovner på din væpne. Hvis nummenhet og prikking vedvarer og det er ingen åpenbar årsak til følelsene, det kunne være et symptom på en sykdom eller skade, for eksempel multippel sklerose eller karpaltunnelsyndrom.

Videre, hva får hendene til å bli nummen mens de sover? Karpaltunnelsyndrom og din sover stilling kan føre til at du våkner med nummenhet i en eller begge hender og armer. Annen årsaker av følelsesløse hender og armer er cervikal spondylose, perifer nevropati og TOS. Alkoholmisbruk kan også forårsake det.

Og hvordan blir jeg kvitt nummenhet i hånden?

Her er fem måter du kan behandle karpaltunnelsyndromet ditt hjemme:

  1. Ice håndleddet eller suge det i et isbad i 10 minutter til 15 minutter en eller to ganger i timen.
  2. Lindre smerter om natten ved å riste hånden og håndleddet forsiktig eller henge hånden over siden av sengen.

Hva forårsaker nummenhet og prikking i høyre arm og hånd?

Det er mange mulige årsaker av nummenhet og prikking , inkludert: Skader en nerve (en nakkeskade kan få deg til å føle nummenhet hvor som helst langs din væpne eller hånd , mens en korsryggskade kan forårsake nummenhet eller prikking ned på baksiden av beinet) Trykk på nervene i ryggraden, for eksempel fra en diskusprolaps.

Anbefalt: