Hvorfor er det en fargeendring når jod tilsettes stivelse?
Hvorfor er det en fargeendring når jod tilsettes stivelse?

Video: Hvorfor er det en fargeendring når jod tilsettes stivelse?

Video: Hvorfor er det en fargeendring når jod tilsettes stivelse?
Video: men hvorfor det #Norsk RETTFERDIGHET 2024, Juli
Anonim

Amylose i stivelse er ansvarlig for de dannelse av en dyp blå farge i de nærvær av jod . Jod molekylet glir inn i de amylose spiral. Dette gjør et lineært trijodidionkompleks med løselig som glir inn de spole av stivelsen forårsaker en intens blå-svart farge.

Hva skjer også når jod tilsettes stivelse?

Når jod tilsettes til a stivelse , det fester seg til beta -amylosemolekylene på grunn av deres løselighet. De stivelse skyver jod inn i en linje i midten av amylosespolene og skaper en overføring av ladning mellom jod og stivelse.

Også, hvilken fargeendring indikerer tilstedeværelsen av stivelse? Stivelse Test: Tilsett jod-KI-reagens til en løsning eller direkte på en potet eller andre materialer som brød, kjeks eller mel. En blå-svart farge resultater hvis stivelse er tilstede. Hvis stivelse amylose ikke er tilstede, da farge vil forbli oransje eller gul.

Så hvilken farge får vannet når jod tilsettes?

Ved hjelp av jod å teste for tilstedeværelse av stivelse er et vanlig eksperiment. En løsning av jod (JEG2) og kaliumjodid (KI) i vann har en lys oransje-brun farge . Hvis det er la til til en prøve som inneholder stivelse, for eksempel brødet som er avbildet ovenfor, den farge endres til en dyp blå.

Er stivelse og jod en kjemisk forandring?

Dette skjer fordi jod bånd med stivelse å lage en ny sammensetning. EN kjemisk forandring har funnet sted, som fargen indikerer endring . I det andre eksperimentet, vitamin C i kopp A Endringer de jod til en ny forbindelse, kalt jodid, som er klar i fargen.

Anbefalt: