Hva gjør de ved hepatobiliær kirurgi?
Hva gjør de ved hepatobiliær kirurgi?

Video: Hva gjør de ved hepatobiliær kirurgi?

Video: Hva gjør de ved hepatobiliær kirurgi?
Video: Hva er prolaps? 2024, Juli
Anonim

Lever og galleveier og bukspyttkjertelen kirurgi brukes til å behandle kreft og sykdommer i disse organene. Det inkluderer reseksjon (fjerning) av primære og metastatiske (sekundære) svulster i leveren, galleblæren, gallegangen og bukspyttkjertelen.

På samme måte spør folk, hva betyr hepatobiliær?

Lever og galleveier : Å måtte gjøre med leveren pluss galleblæren, gallegangene eller gallen. For eksempel kan MR (magnetisk resonansavbildning) brukes på lever og galleveier system. Lever og galleveier gir mening siden "hepato-" refererer til leveren og "- galde "refererer til galleblæren, gallegangene eller gallen.

Man kan også spørre seg, hva er hepatogiliær kreft? Kreft i lever og galleveier inkluderer ondartede eller kreftsvulster med opprinnelse i levercellene, gallegangene og galleblæren. De lever og galleveier systemet refererer til leveren, gallegangene og galleblæren.

På samme måte, hva er HPB-kirurgi?

HPB (Hepato-Pancreatico-Biliary) kirurgi er en underspesialitet av kirurgi spesifikke for godartede og ondartede sykdommer i leveren, bukspyttkjertelen og galletreet. Som pasient i HPB kirurgi Program du har tilgang til alle disse tjenestene og spesialistene.

Kan en del av bukspyttkjertelen fjernes?

Kirurgi til ta bort de bukspyttkjertelen kalles pankreatektomi. Operasjonen kan være delvis, fjerning bare de syke del av bukspyttkjertelen , eller en kirurg kan ta bort hele bukspyttkjertelen . Uten kunstige insulininjeksjoner og fordøyelsesenzymer kan en person uten a bukspyttkjertelen ikke kan overleve.

Anbefalt: