Hva er den vanligste mekanismen for skade på ankelkomplekset?
Hva er den vanligste mekanismen for skade på ankelkomplekset?

Video: Hva er den vanligste mekanismen for skade på ankelkomplekset?

Video: Hva er den vanligste mekanismen for skade på ankelkomplekset?
Video: Mechanism of Injury 2024, Juli
Anonim

Når du jobber i en jobb som krever at du står mye på beina, kan du ha en høyere risiko for å skade ankelkompleks . Fordi det ankel leddet er så fleksibelt at det lett kan være det skadet i en arbeidsulykke. De mest vanlig årsak til en ankelskade er en skli- og fallulykke.

Hva er også den vanligste mekanismen for å forårsake forankring av ankler?

De den vanligste mekanismen av en forstuet ankel er en kombinasjon av plantarfleksjon og inversjon der foten peker nedover og innover. Videoen nedenfor er et eksempel på det. De laterale leddbåndene er involvert i en inversjon forstuet ankel og derfor mest ofte skadet.

Spørsmålet er deretter hva som er det mest skadede ankelleddet? På utsiden av ankel ligge på siden leddbånd , som er mest ofte skadet i en forstuet ankel . Disse inkluderer: fremre talofibular leddbånd (ATFL) calcaneofibular leddbånd (CFL)

På samme måte spør folk, hva er den vanligste mekanismen for skade for lateral ankelforstuing?

Laterale ankelforstuinger vanligvis skyldes overdreven inversjon av foten kombinert med ekstern rotasjon av benet. ATFL er mest ofte skadet , legger økt stress på de gjenværende leddbåndene. Kombinerte rupturer av ATFL og CFL forekommer i 20 % av tilfellene, mens isolert CFL-ruptur er sjelden.

Hvilken side av ankelen er oftest skadet med en ankelforstuingsmekanisme og hvorfor?

De oftest skadet leddbånd er det fremre talofibulære. Skade til dette leddbåndet resulterer i hevelse og smerter på utsiden av ankelen . Hvis kraften er mer alvorlig, er calcaneofibulære ligament også skadet.

Anbefalt: