Hva er mekanismen for en medial menisk skade?
Hva er mekanismen for en medial menisk skade?

Video: Hva er mekanismen for en medial menisk skade?

Video: Hva er mekanismen for en medial menisk skade?
Video: Knee Pain , Meniscus tear - Everything You Need To Know - Dr. Nabil Ebraheim 2024, Juli
Anonim

En vanlig mekanisme av skade er en varus- eller valguskraft rettet mot et bøyd kne. Når foten er plantet og lårbenet roteres innvendig, kan en valguskraft påført et bøyd kne forårsake en rive av medial menisk.

På samme måte spør folk, hva er mekanismen for en meniskrift?

Patofysiologi. Kraftfordelingen er over kneleddet, noe som øker kraftkonsentrasjonen på brusk og andre leddstrukturer. Skade på menisk på grunn av rotasjonskrefter rettet mot et bøyd kne (som kan forekomme ved vridningssport) er den vanlige underliggende mekanisme av skade.

Foruten ovenfor, hvorfor er det mer sannsynlig at den mediale menisken blir skadet? De medial menisk er mer ofte skadet fordi den er godt festet til medial sikkerhetsbånd og leddkapsel. De lateral menisk er mer mobil enn medial menisk som det er ingen vedlegg til lateralt sikkerhetsbånd eller leddkapsel.

Foruten ovenfor, hva er en medial meniskrift?

De menisk - den medial menisk og lateralt menisk - er halvmåneformede bånd av tykke, gummiaktige brusk festet til skinnebenet (tibia). De fungerer som de viktigste støtdemperne i kneet. EN menisk rive kan oppstå når kneet plutselig er vridd mens foten er plantet på bakken.

Hva er funksjonen til den mediale menisken?

Funksjon . De medial menisk skiller tibia og lårben for å redusere kontaktområdet mellom beinene, og fungerer som en støtdemper som reduserer maksimal kontaktkraft som oppleves. Det reduserer også friksjonen mellom de to beinene for å tillate jevn bevegelse i kneet og fordele belastningen under bevegelse.

Anbefalt: