Hva er medial og lateral menisk?
Hva er medial og lateral menisk?

Video: Hva er medial og lateral menisk?

Video: Hva er medial og lateral menisk?
Video: Артроскопия коленного сустава, шов мениска (ConMed Sequent Meniscal Repair) 2024, Juli
Anonim

De menisk - den medial menisk og lateral menisk - er halvmåneformede bånd av tykk, gummiaktig brusk festet til skinnebenet (tibia). De fungerer som støtdempere og stabiliserer kneet. De medial menisk er på innsiden av kneleddet. De lateral menisk er på utsiden av kneet.

Kan en lateral menisk tåre gro av seg selv?

I tilfelle av menisk tårer , noen tror skaden vil helbrede over tid Dens eget . Men sannheten er at det finnes forskjellige typer menisk tårer - og noe tårer vil ikke helbrede uten behandling . Hvis din rive er på den ytre en tredjedel av menisk , det kan helbrede av seg selv eller repareres kirurgisk.

Vet også, hva er en lateral menisk? De lateral menisk (ekstern semilunar fibrocartilage) er et fibrocartilaginous bånd som strekker seg over lateralt side av det indre av kneleddet. Det er en av to menisk av kneet, den andre er den mediale menisk . Den er nesten sirkulær og dekker en større del av leddflaten enn den mediale.

Foruten ovenfor, hva er verst en medial eller lateral meniskrivning?

De lateral menisk er mindre utsatt for skade enn medial menisk . Dette er fordi den ikke fester seg til lateralt kneleddet på samme måte som medial brusk menisk fester seg til medial leddbånd.

Hvorfor er det mer sannsynlig at den mediale menisken blir skadet enn den laterale menisken?

De medial menisk er mer ofte skadet fordi den er godt festet til medial sikkerhetsbånd og leddkapsel. De lateral menisk , på utsiden av kneet, er mer sirkulær i formen. Det er ikke mye blodtilførsel til menisk.

Anbefalt: