Er medial eller lateral menisk større?
Er medial eller lateral menisk større?

Video: Er medial eller lateral menisk større?

Video: Er medial eller lateral menisk større?
Video: meniscus tear , knee injury ,lateral meniscus - Everything You Need To Know - Dr. Nabil Ebraheim 2024, Juli
Anonim

De lateral menisk viser større variasjon i størrelse, form og tykkelse enn medial menisk . De lateral menisk er kortere med 32 til 35 mm3, 4 og nesten sirkulær i formen. De lateral menisk dekker a større arealet av tibial leddflate med 75% til 93%.

Er medial eller lateral menisk følgelig større?

De lateral menisk (ekstern semilunar fibrocartilage) er et fibrocartilaginous bånd som strekker seg over lateralt side av det indre av kneleddet. Det er en av to menisk av kneet, den andre er medial menisk . Den er nesten sirkulær og dekker a større del av leddflaten enn medial.

I tillegg, hvor stor er den laterale menisken? Den andre menisk er på utsiden av kneet ditt- lateral menisk . Anatomi og vedlegg The medial menisk er omtrent 3,5 cm lang.

Spørsmålet er også, hva er forskjellen mellom medial og lateral menisk?

De menisk - den medial menisk og lateral menisk - er halvmåneformede bånd av tykk, gummiaktig brusk festet til skinnebenet (tibia). De fungerer som støtdempere og stabiliserer kneet. De medial menisk er på innsiden av kneleddet. De lateral menisk er på utsiden av kneet.

Er medial menisk et ledbånd?

Det er også referert til som den interne semilunar fibrocartilage. De medial menisk har mer av en halvmåne form mens den laterale menisk er mer sirkulær. De fremre aspektene av begge menisk er forbundet med det tverrgående leddbånd . Det er et vanlig skadested, spesielt hvis kneet er vridd.

Anbefalt: