Hva forårsaker aplasi?
Hva forårsaker aplasi?

Video: Hva forårsaker aplasi?

Video: Hva forårsaker aplasi?
Video: Hva er Arduino 2024, Juli
Anonim

I noen tilfeller ikke -syndromisk aplasi cutis congenita er forårsaket ved eksponering for et medikament kalt methimazol før fødselen. Denne medisinen er gitt for å behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel. Babyer hvis mødre tar denne medisinen under graviditet, har økt risiko for å få tilstanden.

Med tanke på dette, hva forårsaker aplastisk anemi?

Den vanligste årsaken av aplastisk anemi er fra immunsystemet ditt som angriper stamcellene i benmargen. Andre faktorer som kan skade beinmarg og påvirke produksjonen av blodceller inkluderer: Strålebehandling og cellegiftbehandlinger.

er aplasia cutis congenita livstruende? Aplasia cutis congenita av hodebunnen er en sjelden, liv - truende fødselsskade. Det kan presentere seg som en isolert fraværende hud i hodebunnen, eller med en kombinasjon av fraværende hodeskalle og fraværende hud i andre kroppsområder.

Hva er Cutis aplasia?

Aplasia cutis congenita er en tilstand der det er medfødt (tilstede fra fødselen) fravær av hud, med eller uten fravær av underliggende strukturer som bein. Det påvirker oftest hodebunnen, men alle steder i kroppen kan bli påvirket.

Hva er aplastisk anemi og hvordan behandles det?

Behandlinger kan inkludere medisiner for å undertrykke immunsystemet, blodoverføringer eller en blod- og beinmargstransplantasjon. En blod- og benmargstransplantasjon kan kurere lidelsen hos noen mennesker. Fjerne en kjent årsak til aplastisk anemi , for eksempel eksponering for et toksin, kan også kurere tilstanden.

Anbefalt: