Hva forklarer tilbakemeldingsmekanismen med eksempel?
Hva forklarer tilbakemeldingsmekanismen med eksempel?

Video: Hva forklarer tilbakemeldingsmekanismen med eksempel?

Video: Hva forklarer tilbakemeldingsmekanismen med eksempel?
Video: Топ 10 Ultimate Keto Hacks, чтобы пережить вечеринки и праздники 2024, Juli
Anonim

Tidspunkt og mengde hormoner som frigjøres av forskjellige kjertler er regulert av a mekanisme kalt tilbakemeldingsmekanisme . Det bygges opp i kroppen vår. For eksempel er det på grunn av dette mekanisme , bukspyttkjertelen produserer mer insulin når blodsukkernivået øker.

Rett og slett, hva forklarer tilbakemeldingsmekanismen?

EN tilbakemeldingsmekanisme er et sløyfesystem der systemet reagerer på en forstyrrelse. Responsen kan være i samme retning (som i positiv tilbakemelding ) eller i motsatt retning (som i negativ tilbakemelding ). EN tilbakemeldingsmekanisme kan observeres på nivå med celler, organismer, økosystemer eller biosfære.

På samme måte, hva mener du med tilbakemelding? Tilbakemelding er en hendelse som oppstår når utgangen fra et system brukes som inngang tilbake til systemet som en del av en kjede av årsak og virkning. Men for et system som gjør ikke krever tilbakemelding , for eksempel et lydsystem, da tilbakemelding er ofte dårlig.

Angående dette, hva er et eksempel på en tilbakemeldingsmekanisme?

Tilbakemelding sløyfer er biologiske mekanismer der homeostase opprettholdes. Noen eksempler av positive tilbakemelding er sammentrekninger ved fødsel og modning av frukt; negativ tilbakemeldingseksempler inkludere regulering av blodsukkernivåer og osmoregulering.

Hva menes med tilbakemeldingsmekanismen i insulinproduksjon?

De tilbakemeldingsmekanisme av hormoner er mekanisme gjennom hvilken balansen mellom hormon i blodet/kroppen opprettholdes. Økningen eller reduksjonen i konsentrasjonen av det hormonet kan enten stimulere sekresjon av det bestemte hormonet eller hemme hormonet sekresjon . Dette kalles tilbakemelding.

Anbefalt: