Innholdsfortegnelse:

Hvilken teori forklarer fantomsmerter?
Hvilken teori forklarer fantomsmerter?

Video: Hvilken teori forklarer fantomsmerter?

Video: Hvilken teori forklarer fantomsmerter?
Video: Lecture 1 | Six functors formalism in motivic homotopy theory | Frédéric Déglise | Лекториум 2024, Juni
Anonim

Det perifere teori av fantomsmerter er mye mindre utviklet og derfor mye mindre akseptert sammenlignet med porten teori . Sagt enkelt, det perifere teori foreslår at vedvarende sansninger fra nerveender i stubben tildeles de delene som opprinnelig innerveres av de avskårne nervene.

Hva er årsaken til fantomsmerter i denne forbindelse?

Årsaker . Forskere vet ikke nøyaktig hva forårsaker fantomsmerter . En mulig forklaring: Nerver i deler av ryggmargen og hjernen "rewire" når de mister signaler fra den manglende armen eller benet. Som et resultat sender de smerte signaler, en typisk reaksjon når kroppen din føler at noe er galt.

I tillegg, hva er fantomsmerter i psykologi? Fantomsmerter er smerte det føles som om det kommer fra en kroppsdel som ikke lenger er der. Leger trodde en gang at dette fenomenet etter amputasjon var et psykologisk problem, men eksperter erkjenner nå at disse virkelige opplevelsene stammer fra ryggmargen og hjernen.

Tilsvarende, hva hjelper fantomsmerter?

Disse inkluderer:

  1. Akupunktur.
  2. Massasje av gjenværende lem.
  3. Bruk av shrinker.
  4. Omplassering av gjenværende lem ved å støtte på en pute eller pute.
  5. Speilboksbehandling.
  6. Biofeedback.
  7. TENS (transkutan elektrisk nervestimulering)
  8. Virtual reality -terapi.

Hvordan behandles fantomsmerter?

Finne en behandling til avlaste din fantomsmerter kan være vanskelig. Leger begynner vanligvis med medisiner og kan deretter legge til ikke -invasive behandlinger, for eksempel akupunktur. Mer invasive alternativer inkluderer injeksjoner eller implanterte enheter. Kirurgi utføres bare som en siste utvei.

Anbefalt: