Innholdsfortegnelse:

Hva kalles utsiden av øret?
Hva kalles utsiden av øret?

Video: Hva kalles utsiden av øret?

Video: Hva kalles utsiden av øret?
Video: What is External Ear Anatomy? 2024, Juni
Anonim

De øre har ytre, midtre og indre deler. De ytre øret er kalt pinna og er laget av riflet brusk dekket av hud. Lyden går gjennom pinna inn i den ytre hørselskanalen, et kort rør som ender ved trommehinnen (trommehinnen).

Bare så, hva kalles de forskjellige delene av øret?

Delene av øret inkluderer:

  • Ytre eller ytre øre, bestående av: Pinna eller auricle. Dette er den ytre delen av øret.
  • Trommehinne (trommehinne). Trommehinnen deler det ytre øret fra mellomøret.
  • Mellomøret (trommehulen), bestående av: Ossikler.
  • Innerøret, bestående av: Cochlea.

Er det dessuten bein i ditt ytre øre? Det ytre øret inkluderer de pinna og de ekstern hørselskjøtt, øret kanal. Disse fokusene lyder på de trommehinnen, som begynner de midten øre . De luftfylt midten øre inneholder tre små bein , de ossikler (malleus, incus og stapes), som overfører vibrasjoner av de trommehinnen til de indre øre.

hva er ytre øre?

Ytre øret : Delen av øre som er synlig langs siden av hodet. De ytre øret består av pinna eller auricle (den synlige fremspringende delen av øre ), den eksterne akustiske meatus (den utvendige åpningen til øre kanalen) og det ytre øre kanalen, som fører til trommehinnen.

Hva er pinna?

De pinna er den eneste synlige delen av øret (auricle) med sin spesielle spiralformede form. Det er den første delen av øret som reagerer med lyd. Funksjonen til pinna er å fungere som en slags trakt som hjelper til med å dirigere lyden videre inn i øret.

Anbefalt: