Hva er inguinal adenopati?
Hva er inguinal adenopati?

Video: Hva er inguinal adenopati?

Video: Hva er inguinal adenopati?
Video: 10 effective self-massage techniques to help remove belly and sides 2024, Juli
Anonim

Inguinal lymfadenopati . Inguinal lymfadenopati forårsaker hovne lymfeknuter i lyskeområdet. Det kan være et symptom på infeksjons- eller neoplastiske prosesser. Infeksiøse etiologier inkluderer tuberkulose, HIV, uspesifikke eller reaktive lymfadenopati til nylig underekstremitetsinfeksjon eller lyskeinfeksjoner.

Betyr dessuten adenopati kreft?

Kreftadenopati oppstår når lymfeknuter hovne pga kreft i kroppen. Dette betyr kreft cellene bryter vekk fra svulst og spres til andre deler av kroppen via blodet eller lymfen. Når kreft celler bæres i lymfen, kan de lett sette seg fast i en lymfeknute og forårsake adenopati.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom adenopati og lymfadenopati? Lymfadenopati eller adenopati er sykdom i lymfeknuter , der de er unormale i størrelse eller konsistens. I klinisk praksis er skille mellom lymfadenopati og lymfadenitt er sjelden laget og ordene blir vanligvis behandlet som synonyme. Betennelse i lymfekarene er kjent som lymfangitt.

På samme måte kan du spørre, er adenopati farlig?

Utbredt lymfeknuteforstørrelse kan forekomme med noen generaliserte infeksjoner , og adenopati kan være et resultat av alvorlig infeksjoner , slik som HIV. Adenopati er ganske vanlig og kan oppstå selv med en mild infeksjon . Kreft er en annen vanlig årsak til forstørrede lymfeknuter.

Hva betyr reaktiv adenopati?

Hovne kjertler er faktisk hovne lymfeknuter , som ofte er reaktive lymfeknuter . Du kan også høre denne tilstanden referert til som reaktiv lymfadenopati . Dette midler din lymfeknuter reagerer på noe som skjer i kroppen din. Imidlertid er det vanligvis ikke en reaksjon på noe alvorlig.

Anbefalt: