Hvordan høres en s3 ut?
Hvordan høres en s3 ut?

Video: Hvordan høres en s3 ut?

Video: Hvordan høres en s3 ut?
Video: Kurulus Osman Season 3 Episode 87 Trailer 2 (English Subtitles)_End of Sheikh Adabali? 2024, Juli
Anonim

Tredje hjerte lyder er korte, lavfrekvente lyd hørt best med stetoskopets bjelle. De oppstår tidlig i diastole og er matte i kvalitet. De skaper en galopperende rytme med en kadens lik ordet 'Kentucky'.

Hva forårsaker s3 -hjertelyden her?

Den tredje hjertelyd er forårsaket ved en plutselig nedbremsing av blodstrømmen inn i venstre ventrikkel fra venstre atrium. I nærvær av en tredje hjertelyd ( S3 ) den første hjertelyd reduseres i intensitet mens den andre hjertelyd økes i intensitet.

Er også s3 en murring? An S3 galopp eller "tredje hjertelyd" er en lyd som oppstår etter diastolen S2 "dub" lyd. Hos unge idrettsutøvere eller gravide kvinner er det sannsynligvis ufarlig. Hos eldre voksne kan det indikere hjertesykdom. En S4 galopp er en ekstra lyd før S1 systole "lub" lyden.

Også å vite er hva som er s3 og s4 lyder?

I tillegg til S1 og S2, tredje ( S3 ) og et fjerde hjerte lyd ( S4 ) kan være tilstede. S3 og S4 kan forekomme hos normale personer eller være assosiert med patologiske prosesser. På grunn av deres kadence eller rytmiske timing S3 og S4 kalles galopp. Galoppen forbundet med tidlig diastolisk fylling er S3 galopp.

Hvordan høres s4 ut?

Den fjerde ( s4 ) hjerte lyd er en lav frekvens lyd , som oppstår umiddelbart før det første hjertet lyd . De S4 hjerte lyd skaper en kadence som er som ordet 'Tennessee', der stavelsen 'ti' er S4.

Anbefalt: