Kan jeg blande benmel med vann?
Kan jeg blande benmel med vann?

Video: Kan jeg blande benmel med vann?

Video: Kan jeg blande benmel med vann?
Video: Wiz Khalifa - MAAN! Weedmix [Official Video] 2024, Juli
Anonim

For best resultat, prøv å løse det opp i vann eller blande noen i jorda ved planting. Benmåltid tilfører fosfor og kalsium til jorda. Den er tilgjengelig i pulver eller granulær form, og pulver skjema kan bli oppløst i vann for hurtigvirkende gjødsel.

Derav, hvordan gjør du flytende benmel?

Bland beinmel med vann i en gryte over middels varme. Varmen lar vannet absorbere mer av det beinmel enn det ellers ville. Fortsett å blande til nei beinmel legger seg som et sediment, og sett deretter gryten til side så væsken din beinmel gjødsel kan avkjøles.

Hvilke planter har dessuten nytte av benmel? Fordeler med benmel som en gjødsel Det er gunstig for rotvekster som løk, gulrøtter, reddiker, neper og pastinakk. Blomster som vokser fra løker, knoller og liktorner har også stor nytte av bruken. De fosfor i den er tilstede i en form som er lett tilgjengelig for planter å bruke.

Følgelig, hvordan påfører du benmel på en eksisterende plante?

Dryss beinmel gjødsel jevnt over jorda eller tilsett til plantekompost. Sørg for at det er godt blandet. Hvis været er tørt, vann i godt. Hvis du legger til beinmel dryss jevnt rundt hele vekstsesongen etablert en del av jorda og gaffle den forsiktig inn i overflaten.

Kan du blande gjødsel med vann?

Metoden er enkel. Du bare bløtlegg din granulære organiske gjødsel i vann , la det stå i 24 timer, og sil ut væskene. Bruk 1 kopp gjødsel for hver liter vann.

Anbefalt: