Hva er UMN- og LMN-lesjon?
Hva er UMN- og LMN-lesjon?

Video: Hva er UMN- og LMN-lesjon?

Video: Hva er UMN- og LMN-lesjon?
Video: Introduction to Upper and Lower Motor Neuron Lesions 2024, Juli
Anonim

Leksjon om forskjeller mellom øvre og Lavere motoriske nevronlesjoner . Øvre motoriske nevroner ( UMN ) befinner seg i hjernen og hjernestammen og sender aksonene sine nedover ryggmargen for å innervere lavere motoriske nevroner ( LMN ). Lesjoner i øvre og nedre motoriske nevroner har karakteristiske forskjeller.

Dessuten, hva er øvre og nedre motornevronlesjon?

An øvre motoriske nevronskader er en lesjon av nevrale bane over fremre horn av ryggmargen eller motor kjerner i kranialnervene. EN Lavere motoriske nevronlesjoner er en lesjon som påvirker nervefibre som beveger seg fra det fremre hornet i ryggmargen til de tilhørende musklene.

Spørsmålet er deretter, hva er UMN og LMN? Alle nevronene som bidrar til de pyramidale og ekstrapyramidale systemene bør kalles øvre motoriske nevroner ( UMN ). De fremre horncellene og de beslektede nevronene i motorkjernene til noen kranialnerver kalles lavere motoriske nevroner ( LMN ). Aksoner av disse cellene gir opphav til de perifere motoriske nervene.

På samme måte blir det spurt, hva er en LMN -lesjon?

EN nedre motornevronlesjon er en lesjon som påvirker nervefibrene som reiser fra nedre motorneuron (s) i det fremre hornet/den fremre grå kolonnen i ryggmargen, eller i motorkjernene til kranialnervene, til den eller de relevante musklene.

Hva forårsaker øvre motoriske nevronlesjoner?

Øvre motoriske nevronlesjoner forekomme i hjernen eller ryggmargen som et resultat av hjerneslag, multippel sklerose, traumatisk hjerneskade, cerebral parese, atypisk parkinsonisme, multiple systematrofi og amyotrofisk lateral sklerose.

Anbefalt: