Innholdsfortegnelse:

Hva er en forfølgelsesvillelse?
Hva er en forfølgelsesvillelse?

Video: Hva er en forfølgelsesvillelse?

Video: Hva er en forfølgelsesvillelse?
Video: What are Paranoid Delusions (Persecutory Delusions)? 2024, Juli
Anonim

Forfølgelse vrangforestillinger er et sett med vrangforestillinger forhold som de berørte personene tror de er i forfulgt . Spesielt har de blitt definert som å inneholde to sentrale elementer: Individet tror at det skjer skade, eller kommer til å skje.

Rett og slett, hva forårsaker vrangforestillinger om forfølgelse?

Forekomst av Forfølgende vrangforestillinger Personer med psykisk lidelse kan oppleve forfølgende vrangforestillinger . De er oftest assosiert med schizofreni, men kan også vises i maniske episoder av bipolar lidelse eller med alvorlig depresjon med psykose.

Dessuten, hva er forskjellen mellom paranoide og forfølgende vrangforestillinger? Paranoia om den elskedes ord og handlinger kan være et symptom på sjalu vrangforestillinger . Forfølgelse : Dette er en vrangforestillinger der en person tror de blir truet, mishandlet eller vil bli skadet i framtid. Den sunne fornuften til paranoia er at noen eller noe er "ute etter å få" individet.

Også spurt, hva er eksempler på vrangforestillinger?

Typene vrangforestillinger inkluderer:

  • Erotoman. Noen med denne typen vrangforestillinger tror at en annen person, ofte noen viktig eller berømt, er forelsket i ham eller henne.
  • Grandiose.
  • Sjalu.
  • Forfølgelse.
  • Somatisk.
  • Blandet.

Hva er somatiske vrangforestillinger?

Av vrangforestillinger symptomer, somatiske vrangforestillinger -de som gjelder kroppen-er ganske sjeldne. Somatiske vrangforestillinger er definert som faste falske oppfatninger om at ens kroppsfunksjon eller utseende er grovt unormalt. De er et dårlig forstått psykiatrisk symptom og utgjør en betydelig klinisk utfordring for klinikere.

Anbefalt: