Er trypofobi helbredelig?
Er trypofobi helbredelig?

Video: Er trypofobi helbredelig?

Video: Er trypofobi helbredelig?
Video: Женщина, в которой кто-то живет. Я стесняюсь своего тела. Истории 2024, Juli
Anonim

Hvordan kan du helbrede Trypofobi - er det en kurere ? Moderne psykoterapi tilbyr mange kraftige verktøy for å bekjempe isolerte fobier, som f.eks Trypofobi . Og så er det NLP (nevrolinguistisk programmering) så vel som hypnoterapi - to metoder som oftest assosieres med helbredende fobier.

Er det på denne måten en kur mot Trypophobia?

Til den grad at trypofobi er en slags angst, medisiner pleide å behandle angst kan tilby hjelp. Men der er nei kurere , og det er gjort lite forskning for å se etter en. Eksponering terapi -hvor pasienter gradvis blir utsatt for ubehagelige bilder eller situasjoner-kan være nyttig.

Videre, er trypofobi en reell sykdom? Trypofobi er en tilstand der en person opplever en frykt eller aversjon mot klynger av små hull. Selv om trypofobi er foreløpig ikke anerkjent av American Psychiatric Association's Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), begrepet trypofobi har vært i bruk siden 2009.

Hva er dessuten hovedårsaken til Trypophobia?

I følge en av de mest populære teoriene, trypofobi er en evolusjonær respons på ting som er forbundet med sykdom eller fare. Syk hud, parasitter og andre smittsomme tilstander kan for eksempel være preget av slike hull eller støt. Dette tyder på at denne fobien har et evolusjonært grunnlag.

Er Trypophobia dødelig?

dødelig sykdommer som meslinger og kopper forårsaker sirkulære hudutslett. Trypofobi kan være en reaksjon som mennesker har utviklet for å unngå å bli syk. Det er også mulig at bildene i seg selv utløser frykt. Noen mennesker kan være mer følsomme for blandingen av lys og mørke i bilder av hull.

Anbefalt: