Hvorfor kalles en ringorm en ringorm?
Hvorfor kalles en ringorm en ringorm?

Video: Hvorfor kalles en ringorm en ringorm?

Video: Hvorfor kalles en ringorm en ringorm?
Video: Efterskoli (2:2) KNR 22.03.2022 2024, Juli
Anonim

Til tross for det skumle navnet, ringorm (også kalt tinea) er ikke forårsaket av noen orm. Den skyldige er faktisk en gruppe sopp kalt dermatofytter, som kan forårsake hudinfeksjoner. Ringorm får navnet sitt fra det særegne ringlignende mønsteret de røde flekkene ofte danner på huden.

Angående dette, hva forårsaker ringorm?

Ringorm er forårsaket av en sopptype som spiser keratin. Disse kalles dermatofytter. Dermatofytter angriper hud , hodebunn, hår og negler fordi det er de eneste delene av kroppen som har nok keratin til å tiltrekke seg dem. Dermatofytter er mikroskopiske sporer som kan overleve på overflaten av hud i månedsvis.

I tillegg, hvor lenge varer ringorm? De fleste milde tilfeller av ringorm vanligvis forsvinner i løpet av 2 til 4 uker. Men behandling kan være nødvendig i opptil 3 måneder hvis infeksjonen er mer alvorlig, eller påvirker neglene eller hodebunnen.

Herav, hva kurerer ringorm raskt?

  1. Påfør en aktuell antifungal. De fleste tilfeller av ringorm kan behandles hjemme.
  2. La det puste. Det kan virke logisk å holde ringorm dekket med et bandasje for å forhindre spredning av infeksjonen.
  3. Vask sengetøy daglig.
  4. Bytt vått undertøy og sokker.
  5. Bruk en soppdrepende sjampo.
  6. Ta en resept mot sopp.

Er ringorm sopp eller bakteriell?

Ringorm er vanlig, spesielt blant barn. Men det kan påvirke mennesker i alle aldre. Det er forårsaket av en sopp , ikke en orm som navnet antyder. Mange bakterie , sopp , og gjær leve på kroppen din.

Anbefalt: