Innholdsfortegnelse:

Hva er tromboembolisk tilstand?
Hva er tromboembolisk tilstand?

Video: Hva er tromboembolisk tilstand?

Video: Hva er tromboembolisk tilstand?
Video: Agrohoroskop fra 15. til 18. februar 2022 2024, Juni
Anonim

I tromboembolisk lidelser, blodpropper (tromber) dannes i blodårene. En embolus er en blodpropp som går gjennom blodet og blokkerer en arterie. I USA, tromboembolisk lidelser er en vanlig dødsårsak hos gravide. Der kan det ikke forårsake symptomer.

Hva forårsaker også tromboembolisk sykdom?

Blodproppene av dyp venetrombose kan skyldes alt som forhindrer blodet i å sirkulere eller koagulere normalt, for eksempel skade på en vene, kirurgi, visse medisiner og begrenset bevegelse.

For det andre, hvordan diagnostiseres tromboemboli? Duplex ultralyd er en avbildningstest som bruker lydbølger til å se på blodstrømmen i venene. Den kan oppdage blokkeringer eller blodpropp i de dype venene. Det er standard bildediagnostikk test til diagnostisere DVT. En D-dimer blodprøve måler et stoff i blodet som frigjøres når en blodpropp bryter opp.

Dessuten, hva er typene trombose?

Det er 2 hovedtyper av trombose:

  • Venøs trombose er når blodproppen blokkerer en vene. Vener bærer blod fra kroppen tilbake til hjertet.
  • Arteriell trombose er når blodproppen blokkerer en arterie. Arterier bærer oksygenrikt blod vekk fra hjertet til kroppen.

Kan trombose kureres?

Hvis du lider av DVT - en blodpropp dypt i beinet - kan leger vanligvis forhindre at den dreper deg. Men dette behandling er ufullstendig: Leger kan ikke få den smertefulle tilstanden til å forsvinne.

Anbefalt: