Hvilket mikroskop brukes for å se muskelceller?
Hvilket mikroskop brukes for å se muskelceller?

Video: Hvilket mikroskop brukes for å se muskelceller?

Video: Hvilket mikroskop brukes for å se muskelceller?
Video: Den STØRSTE vantro om IVERMECTIN og COVID 2024, Juli
Anonim

Elektronet mikroskop har differensiert det høyt spesialiserte kontraktile systemet og sarkoplasmatisk retikulum fra de organellene i sarkoplasrn som er felles for alle dyr og planter celler.

På denne måten ser en muskelcelle ut?

Skjelett muskel fibrene er sylindriske, flerkjernede, stripete og under frivillig kontroll. Glatt muskelceller er spindelformet, har en enkelt, sentralt plassert kjerne og mangler striper. Hjertet muskel har forgreningsfibre, en kjerne pr celle , striper og interkalerte disker.

Hva gjør en muskelcelle ved siden av ovenfor? Muskel er et bløtvev som finnes hos de fleste dyr. Muskelceller inneholder proteinfilamenter av aktin og myosin som glir forbi hverandre og gir en sammentrekning som endrer både lengden og formen på celle . Muskler funksjon for å produsere kraft og bevegelse.

Hvordan identifiserer du også en glatt muskel?

Glatt muskel finnes i veggene i indre organer, for eksempel organene i fordøyelseskanalen, blodårene og andre. Den består av mononukleatfibre med koniske kanter. Ingen striper er synlige i glatt muskel under mikroskopet.

Hva er strukturen til hjertemuskelen?

Hjertemuskelen er stripete muskel som bare er tilstede i hjerte . Hjertemuskelen fibre har en enkelt kjerne, er forgrenet og forbundet med hverandre av interkalerte skiver som inneholder gapeforbindelser for depolarisering mellom celler og desmosomer for å holde fibrene sammen når hjerte kontrakter.

Anbefalt: