Hvorfor er det subaraknoide rommet viktig?
Hvorfor er det subaraknoide rommet viktig?

Video: Hvorfor er det subaraknoide rommet viktig?

Video: Hvorfor er det subaraknoide rommet viktig?
Video: Anevrizmal Subaraknoid Kanama (Beyinde Damar Baloncuğu Kanaması) Nedir? 2024, Juli
Anonim

De subaraknoid plass over lillehjernen og hjernestammen er en kanal for rask spredning av bakteriell infeksjon, lik hjernekonveksitetene (figur 8.8A), men visse infeksjoner, for eksempel tuberkulose, har en tendens til å involvere de bakre fossa -strukturene mer enn hjernehalvdelene (fig.

Hva er funksjonen til det subaraknoide rommet i forhold til dette?

n. De rom mellom arachnoidmembranen og pia mater som er fylt med cerebrospinalvæske og inneholder de store blodårene som forsyner hjernen og ryggmargen.

Videre, har hjernen subaraknoidal plass? De subaraknoidal plass er området mellom hjerne og skallen. Den er fylt med cerebrospinalvæske (CSF), som fungerer som en flytende pute for å beskytte hjerne (se Anatomi av Hjerne ).

Også å vite er hva betyr subaraknoidrom?

I praksis, subaraknoid refererer vanligvis til rom mellom araknoid og pia mater, den innerste membranen som omgir sentralnervesystemet. De subaraknoidal plass er et potensial rom . Den inneholder vanligvis cerebrospinalvæske. EN subaraknoid blødning er en blødning i dette rom.

Hva er subarachnoid space quizlet?

En stor rom mellom arachnoid og pia mater som er fylt med CSF. Hva er resultatet av skade på de dårlig beskyttede blodårene som finnes i arachnoid mater? Subaraknoid blødning, som forurenser CSF med blod.

Anbefalt: