Hva er diskrimineringslæring i psykologi?
Hva er diskrimineringslæring i psykologi?

Video: Hva er diskrimineringslæring i psykologi?

Video: Hva er diskrimineringslæring i psykologi?
Video: Læring del 1: Perspektiver på læring (Psykologi 1) 2024, Juli
Anonim

Diskriminering læring er definert i psykologi som evnen til å reagere forskjellig på ulike stimuli. Denne typen læring brukes i studier angående operant og klassisk betinging. Operant kondisjonering innebærer modifisering av en atferd ved hjelp av forsterkning eller straff.

Ved siden av dette, hva er diskriminering i psykologi?

Diskriminering . psykologi . Diskriminering, i psykologi , evnen til å oppfatte og reagere på forskjeller mellom stimuli. Det regnes som en mer avansert læringsform enn generalisering (q.v.), evnen til å oppfatte likheter, selv om dyr kan trenes til diskriminere samt å generalisere.

Spørsmålet er deretter, hva er et eksempel på diskriminering i psykologi? Diskriminering i klassisk condition for eksempel , lukten av mat er en ubetinget stimulans, mens salivering til lukten er en ubetinget respons. 1? Til slutt ville hundene spytt som svar på lyden av tonen alene (et betinget svar på en betinget stimulans).

Når det gjelder dette, hva er et eksempel på diskrimineringslæring?

Diskrimineringslæring er en prosess av læring å oppføre seg annerledes når de får forskjellige eller unike stimuli. Elizabeth brukte fløyter med forskjellige tonehøyder fordi hun ønsket å skille atferd. Hun visste at kattene hennes ikke ville ha noen anelse om hva hun ville at de skulle gjøre hvis hun brukte én fløyte for å oppmuntre til hver oppførsel.

Hvorfor er diskriminering viktig for læring?

Et mangfoldig sett med opplevelser og synspunkter øker kreativiteten og hjelper barn (og voksne) med å bedre forstå verden rundt seg. På den andre siden, diskriminering skader alle – ikke bare målene for diskriminering . Når folk er diskriminert mot, kan vi gå glipp av en viktig muligheten til lære fra dem.

Anbefalt: