Hva er et perifert IV -område?
Hva er et perifert IV -område?

Video: Hva er et perifert IV -område?

Video: Hva er et perifert IV -område?
Video: СТРАШНЫЙ ПРИЗРАК ШКОЛЫ ПОЯВИЛСЯ В ЗЕРКАЛАХ / HORRIFYING SCHOOL GHOST APPEARS IN MIRROR 2024, Juli
Anonim

EN perifer intravenøs linje er et lite, kort plastkateter som plasseres gjennom huden inn i en vene, vanligvis i hånden, albuen eller foten, men av og til i hodet. EN perifer intravenøs linje brukes til å gi væsker og medisiner til babyen din.

Dessuten, hva er forskjellen mellom en perifer IV og en PICC-linje?

EN perifer IV-linje (PIV, eller bare IV ”) er et kort kateter som vanligvis plasseres i underarm. Det starter og slutter i selve armen. EN PICC -linje er et lengre kateter som også er plassert i overarm.

Foruten ovenfor, hva er en perifer vene? De perifer arterier leverer oksygenrikt blod til kroppen, og perifere vener føre avoksygenert blod fra kapillærene i ekstremitetene tilbake til hjertet.

Folk spør også, hvilken vene er den beste plasseringen for en perifer IV?

Kefalisk vene . Plassert på den dorsale siden av hånden og fortsetter oppover langs den radielle kanten av underarmen. Denne venen er en utmerket vene å bruke for perifer IV -tilgang. De Tilbehør Cephalic Vein (vanligvis på baksiden av armen - eller volar aspekt) slutter seg til cephalic vene rett under albuen.

Sover du for PICC -linjeplassering?

Under Innsetting av PICC -linje I løpet av PICC linje innsetting deg skal lyve ned på ryggen med armen forlenget til siden. Du vil være våken under prosedyren, men bedøvende medisin vil bli brukt for å minimere ubehag.

Anbefalt: