Er CMV mono smittsomt?
Er CMV mono smittsomt?

Video: Er CMV mono smittsomt?

Video: Er CMV mono smittsomt?
Video: Цитомегаловирус в мочеполовой системе. 2024, Juli
Anonim

CMV er ikke høyt smittsom . Det smitter fra nær personlig kontakt med mennesker som skiller ut viruset i kroppsvæskene (f.eks. Spytt, urin, blod, morsmelk, sæd og til og med transplantert organvev).

Bare så lenge, hvor lang tid er CMV mono smittsom?

Så de vet kanskje ikke at de har blitt smittet, men de kan fortsatt overføre det til andre. Faktisk har de fleste blitt smittet med EBV når de når voksen alder. Folk er definitivt smittsom mens de har symptomer, som kan vare 2–4 uker eller enda lenger.

For det andre, hva er CMV og EBV? Epstein-Barr-virus ( EBV ) og Cytomegalovirus ( CMV ), medlemmer av herpesvirusfamilien, er vanlige virus som forårsaker smittsom mononukleose (IM) preget av feber, faryngitt og lymfadenopati. EBV / CMV infiserer minst 90 % av verdens befolkning og kan vedvare i latent form etter primærinfeksjon.

Å ta hensyn til dette, er CMV smittsomt?

CMV regnes ikke som høyt smittsom . Men enhver person som er infisert med CMV virus, det være seg sovende eller en aktiv infeksjon, kan overføre viruset til en annen person. Viruset kan bæres i kroppsvæsker som urin, tårer, spytt, blod, sæd, livmorhalssekret og morsmelk.

Hva er forskjellen mellom CMV og Mono?

Ikke-ekssudativ faryngitt er minimal eller fraværende, og splenomegali er mindre vanlig enn ved EBV-infeksjon mononukleose . CMV smittsomt mononukleose er preget av dets langvarige forløp og fremtredende leverpåvirkning. Serumtransaminaser kan vedvarende forbli mildt til moderat forhøyet i lengre perioder.

Anbefalt: