Hva inneholder det limbiske systemet?
Hva inneholder det limbiske systemet?

Video: Hva inneholder det limbiske systemet?

Video: Hva inneholder det limbiske systemet?
Video: Hva er emosjonell overspising? 2024, September
Anonim

De primære strukturene i limbiske systemet inkluderer amygdala, hippocampus, thalamus, hypothalamus, basal ganglia og cingulate gyrus. Amygdala er følelsessenteret i hjernen, mens hippocampus spiller en vesentlig rolle i dannelsen av nye minner om tidligere erfaringer.

Med tanke på dette, hva er det limbiske systemet ansvarlig for?

De det limbiske systemet er den delen av hjernen som omhandler tre nøkkelfunksjoner: følelser, minner og opphisselse (eller stimulering). Thalamus befinner seg i hjernestammen og er en del av informasjonsveien inn i lillehjernen, som er delen av hjernen som er ansvarlig for tenkning og bevegelse.

Vet også hva som forårsaker skade på det limbiske systemet? Over tid kan imidlertid kronisk stress aktivere det limbiske systemet på en måte som skader kroppen. Langsiktig frigjøring av adrenalin og andre hormoner kan skader blodårer, årsaken høyt blodtrykk, og endre appetitt.

Vet også, er hypofysen en del av det limbiske systemet?

De hypofysen er en endokrin størrelse på erter kjertel ligger i bunnen av hypothalamus. Det påvirker vekst, blodtrykk, metabolisme og kjønnsorganfunksjoner. I motsetning til de fleste andre deler av det limbiske systemet , hypothalamus er en del av diencephalon i stedet for telencephalon.

Hva er limbisk systemterapi?

Når en person opplever en trussel, aktiverer den handlingshjernen deres, den det limbiske systemet . Tradisjonell snakk behandlinger ,” som kognitiv atferd terapi , mål på prefrontal cortex, den delen av hjernen som ikke fungerer når traumer oppstår eller dukker opp igjen.

Anbefalt: