Hva er crus cerebri?
Hva er crus cerebri?

Video: Hva er crus cerebri?

Video: Hva er crus cerebri?
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, Juli
Anonim

Hjernen crus ( crus cerebri ) er den fremre delen av hjernestammen som inneholder de motoriske kanalene, som beveger seg fra hjernebarken til pons og ryggraden. Flertallet av disse er cerebral crura . Det danner flertallet av basis pedunculi i mellomhjernen.

På samme måte, hva er cerebral peduncle?

De cerebral peduncles er den fremre delen av mellomhjernen som forbinder resten av hjernestammen med thalamien. De er sammenkoblet, adskilt av den interpedunculære sisternen, og inneholder de store hvite materiene som går til og fra lillehjernen.

For det andre, hva er hovedkomponentene i cerebral peduncles? Hovedsakelig er de tre fellesområdene som gir opphav til cerebral peduncles hjernebarken, ryggmargen og lillehjernen. Cerebral peduncle, etter de fleste klassifikasjoner, er alt i mellomhjerne bortsett fra tektum. Regionen inkluderer tegmentum, crus cerebri og pretectum.

Ved siden av dette, hva er funksjonen til Crura cerebri?

nervesystemet. Disse massive kryssede fibrene, kalt crus cerebri , danner den midtre lillehjernen og fungerer som broen som forbinder hver hjernehalvdel med den motsatte halvdelen av lillehjernen. Fibrene som stammer fra hjernebarken utgjør corticopontine-kanalen.

Hva er en peduncle i anatomi?

Begrepet peduncle har flere betydninger: Peduncle (botanikk), en stilk som støtter en blomsterstand, som er den delen av skuddet av frøplanter der blomster dannes i blomsten. Peduncle ( anatomi ), en stamme, gjennom hvilken en vevsmasse er festet til en kropp.

Anbefalt: