Hva er en kolangiogramprosedyre?
Hva er en kolangiogramprosedyre?

Video: Hva er en kolangiogramprosedyre?

Video: Hva er en kolangiogramprosedyre?
Video: Hva er en NFT? Mine NFT tips! 2024, Juli
Anonim

Den intravenøse kolangiogram eller IVC er en radiolog (røntgen) fremgangsmåte som brukes primært til å se på de større gallegangene i leveren og gallegangene utenfor leveren. De fremgangsmåte kan brukes til å lokalisere gallestein i disse gallegangene.

På samme måte kan man spørre, hvorfor utføres et kolangiogram?

Typisk, kolangiogram brukes når du har gallestein og trenger å fjerne galleblæren. Under denne operasjonen, en intraoperativ kolangiogram kan hjelpe legen din med å gjøre følgende: Se etter galleveisstein. Noen ganger beveger stein i galleblæren seg inn i gallegangene.

Videre, hva er et kolangiogram og hvilken kirurgisk prosedyre utføres i forbindelse med det? En intraoperativ kolangiogram (IOC) er et røntgenbilde av gallegangene dine. Det er vanligvis ferdig under kirurgi for å fjerne galleblæren.

Foruten ovenfor, hva betyr Cholangiogram?

Medisinsk Definisjon av kolangiogram : et røntgenbilde av gallegangene som er tatt etter inntak eller injeksjon av et radioaktivt stoff.

Hvor lang tid tar en galleblæreprosedyre?

En laparoskopisk kolecystektomi tar en eller to timer. En laparoskopisk kolecystektomi er ikke passende for alle. I noen tilfeller kan kirurgen din begynne med en laparoskopisk tilnærming og finne det nødvendig å gjøre et større snitt på grunn av arrvev fra tidligere operasjoner eller komplikasjoner.

Anbefalt: