Hva er PNS røntgen?
Hva er PNS røntgen?

Video: Hva er PNS røntgen?

Video: Hva er PNS røntgen?
Video: PARANASAL SINUSES RADIGRAPHY PNS X RAYS WATERS VIEW 2024, Juli
Anonim

BIHULER X - STRÅLE . Hva gjør paranasale bihuler X - stråle ( PNS ) Mener? X - stråle av bihulene eller paranasal sinus radiografi er X - stråle undersøkelse som kan utføres med minimalt ubehag. Hva er bihuler? Bihuler er luftfylte rom (hulrom) som er foret med slimhinner i hodeskallebenene (1).

På denne måten, hva er PNS-test?

En sinusrøntgen (eller sinus-serie) er en avbildning test som bruker en liten mengde stråling for å visualisere detaljer om bihulene. Bihuler er sammenkoblede (høyre og venstre) luftfylte lommer som omgir nesestrukturene.

På samme måte er sinus røntgenstråler trygge? EN sinus X - stråle er rimeligere enn en CT-skanning, men det vil også gi mindre detaljer. Det er en liten risiko for eksponering for stråling.

Med tanke på dette, kan sinusrøntgen vise svulster?

An røntgen kan vise hvis bihuler er fylt med noe annet enn luft. Hvis de er det, er problemet vanligvis ikke kreft men i stedet en infeksjon som kan behandles. Hvis den behandlingen ikke virker for å fjerne bihuler , deretter andre spesialiserte røntgen tester kan gjøres for å identifisere blokkeringen.

Kan en sinusrøntgen vise en hjernesvulst?

Hodeskalle X - stråler kan også brukes til å finne svulster , Undersøk nese bihuler , og oppdage forkalkninger i hjerne . Det kan være andre grunner til at helsepersonell anbefaler en X - stråle av hodeskallen.

Anbefalt: